fbpx

מושבים בכנס השלישי לדיאלוג פתוח

הכנס השלישי של דפ"י עניינו שינוי מקיף במערכת בריאות הנפש בישראל – איך לדמיין עולם שבו דיאלוג, הומניות והקשבה נמצאים בלב הליווי שמציעים מקצועות ומוסדות בריאות הנפש. הבוקר של הכנס יוקדש להרצאות, מהארץ ומחו"ל, אבל אחרי הפסקת הצהריים משתתפות ומשתתפי הכנס יתחלקו למושבים: קבוצות מצומצמות לדיון בנושאים ממוקדים (ומרתקים!) בהנחיית כמה מהא-נשים (המדהימות!) שכבר היום מגשימות ומגשימים את החזון הזה.

המושבים יתקיימו באותו זמן ובמקביל, ולכן כל נרשם-ת צריך-ה לבחור מושב אחד בלבד. כל המנחות-ים הן בוגרות הקורס ללימודי דיאלוג פתוח, או תלמידות בו כעת. זו הזדמנות לפגוש את הקהילה שלנו מקרוב, ולראות אילו שינויים מתבשלים כבר עכשיו בתחום.

העמוד הזה מיועד למי שכבר השלימו את ההרשמה והתשלום לכנס "מפה למהפכה" שייערך ביום רביעי, ה-22 במרץ 2023 בפרדס חנה. המקומות במושבים מוגבלים בהחלט – ברגע שיהיו 25 נרשמות במושב, ההרשמה אליו תיסגר.

לכן רצוי להשלים את בחירת המושב בהקדם האפשרי!

תיאור המושבים והמנחות

מרכז קהילתי דיאלוגי - קווים לדמותו | איתי אהרון זיו

כיצד יראה מקום אשר נדרש לתת מענה מקיף לאדם שעבר משבר ורוצה לצמוח ממנו? איך אפשר לתמוך ברשת המשפחתית-חברתית ולרתום את משאביה? מה המשמעות של התייחסות למכלול הגוף-נפש-רוח של האדם? במושב ננסה להציע כיווני מחשבה ראשוניים על שאלות אלו ונספר על התהליך המתהווה להקמת מרכז יום קהילתי ברוח הדיאלוג הפתוח.

איתי אהרון זיו הוא הרבליסט קליני, מלווה רגשי ויועץ למשפחות בגישה דיאלוגית. מחבר הספרים "יוצאים לאור" ו"כותב את עצמי לדעת".

דיאלוג- חלימה קבוצתית | ד"ר עדו פלג

ההרשמה למושב נסגרה!

במפגש זה יוזמנו המשתתפים לחלוק חלומות ואסוציאציות ולרקום יחד מרחב דיאלוגי, רב קולי. נתבונן יחד על המרקם שנוצר המאפיין את מרכיביה המודעים והלא מודעים של קהילת הדיאלוג הפתוח.

ד"ר עדו פלג הוא פסיכיאטר ואנליטיקאי קבוצתי, עוזר מנהלת מרכז בריאות הנפש "מזור” ופרקטיקן דיאלוג פתוח.

שיקום וטיפול בילדים ונוער בישראל בחזון הדיאלוגי | שירה שלמה, אתיה דן ושירלי גוטפריד

איך נראית שיחה על ילדים ונוער כשהיא נעשית באמצעות כלים דיאלוגים? שלוש המנחות של המושב הזה באות מעולם השיקום והטיפול לילדים ולנוער. בשיחה נבחן את הפערים בין הצרכים למענים הקיימים שלהם, ונשאל – איך פרקטיקה דיאלוגית יכולה לצמצם את הפער, בצורה שמתחשבת בתנאים הייחודיים של ילדים ונוער שחווים מצוקות רגשיות בישראל? מנקודת המבט הזו נחשוב על כיוונים להרחבת המענים השיקומיים והטיפוליים, מדרכי מניעה ועד החלמה, וכל מה שביניהן.

שירה שלמה היא פסיכולוגית בהתמחות ילד ונוער. אתיה דן היא מנכלית עמותת מניפה, יזמית ומובילת שינוי בתחום בריאות הנפש לילדים ונוער. שירלי גוטפריד היא מטפלת ומנחת סדנאות וגם אשת צוות בעמותת צורימן, לקידום והעצמת בני נוער בגולן, המקימה ומנהלת מרכז הכשרות המיועד להורים, מורים ואנשי טיפול המלווים בני נוער בדרכם.

דיאלוג פתוח במפגש עם טראומה | עו"ד אלה בטר, עו"ס הילה טוהר-גיגר

ההרשמה למושב נסגרה!

עם הזמן רווחת ההכרה בכך שמצוקות נפשיות רבות נובעות מחוויות טראומטיות. במושב הזה נתמקד בנושא הזה, כדי להבין מה יכולים להיות הקשרים בין דיאלוג פתוח לטראומה, ומה המענים שהוא מציע. האם המרחב הדיאלוגי בכלל מתאים לעבודה עם טראומה? מה לגבי טראומה כתוצאה מאלימות, ואלימות מינית בפרט? במושב נסתכל על דגשים מיוחדים לעניין הטיפול בטראומה, בהקשר של דיאלוג פתוח וליווי מערכתי.

אלה בטר היא עורכת דין בעלת הכשרה משולבת של משפטים עם עבודה סוציאלית בהתמחות בתחום טיפול, שיקום ותמיכה בהתמודדות עם פוסט-מטראומה. הילה טוהר-גייגר היא עובדת סוציאלית, פסיכותרפיסטית ופרקטיקנית דיאלוג פתוח. מתמחה במענים טיפוליים ושיקומיים לאנשים במצבי משבר ובני משפחתם, מנהלת השלוחה הצפונית של מכון צוהר-נתיבי שיקום והחלמה ומתנדבת באמ"ן (אדמת מרפא נשית).

רשת דיאלוג פתוח כרשת שומעי קולות (HVN-OD) | עו"ס אייל הראל, עדי ענתבי

לאחרונה התקיימה בישראל הכשרת מנחים ראשונה ל"קבוצות שומעי קולות" של הרשת העולמית – Hearing Voices Network, (HVN). קבוצות אלו מאפשרות מרחב בטוח לחקירה סקרנית ויצירתית של מצבי תודעה שונים ולא שגרתיים בעזרת עקרונות ופרקטיקות שפותחו לאורך שנים. במפגש שלנו ניתן הצצה לעולם של HVN, ונצביע על החיבור האפשרי והמעשיר בין HVN לעבודה עם רשתות ומשפחות בדיאלוג פתוח.                                                  

אייל הראל הוא עובד סוציאלי, מטפל בדיאלוג פתוח, מטפל בטבע תרפיה ותלמיד לתואר שני בעבודה סוציאלית קלינית. במשך שנתיים וחצי בבית סוטריה בירושלים כמלווה ומנהל תוכניות המשך. עדי ענתבי היא מטפלת בפסיכודרמה MA, מטפלת בדיאלוג פתוח, ומנחה קבוצות פסיכודרמה בבית סוטריה בירושלים מהקמתו. מטפלת בקליניקה פרטית במעוניינים בהתמודדות מיטיבה עם תיוג פסיכיאטרי.

ריבוי קולות בקהילות רבות: רב תרבותיות ודיאלוג פתוח | אסצ'ילה זנבה, עו"ס עדי מנדה בלו

במושב הזה נפגיש בין עבודה רב תרבותית לדיאלוג פתוח. נשאל, כיצד ניתן לשלב את עקרונות הדיאלוג בשיקום בראייה רב תרבותית, ומה הם האתגרים הייחודיים למקרה הזה? בקו אחד עם נושא הכנס נביט קדימה אל החזון והחלום של העתיד המשותף. נתמקד באופן ספציפי בעבודה בתחום שיקום בריאות הנפש עם הקהילה האתיופית.

אסצ'ילה זנבה היא קרימינולוגית ועו"ס קלינית, מנהלת דיור מוגן בחברת ח.צ. שיקום בקהילה. מטפלת במרכז חוסן אשקלון ובסוכנות היהודית. עדי מנדה-בלו היא עובדת סוציאלית, חברת המטה המקצועי ב-ח.צ שיקום בקהילה, ועובדת בבי"ס לעבודה סוציאלית מכללת ספיר.

מלאו את הטופס לבחירת המושב

לא ניתן עוד לבחור מושבים!

מי שלא בחר-ה מושב מעצמה שובצה על ידינו ותגלה באיזה מושב תשתתף בעמדת ההרשמה בכנס.

נשארו שאלות?

אפשר לפנות אלינו במייל – info@opendialogue.co.il

או בטלפון – 054-764-0144 (יפעת).

נשמח לעזור!