fbpx

סדנת המבוא לגישת דיאלוג פתוח

ימים ד'-ה', 26-27 באוקטובר | 8:30-17:00 | מכללת גל, רעננה

דיאלוג פתוח היא גישה יחידה מסוגה: אלטרנטיבית אבל מוכחת מחקרית, שמה את האדם במרכז אבל קבוצתית ודיאלוגית. סדנת המבוא של דפ"י היא הזדמנות להבין, בשיחה ובהתנסות, את השינוי וההבטחה שדיאלוג פתוח מביאה לבריאות הנפש בארץ ובעולם. 

זו גישה מערכתית לטיפול במשברים נפשיים אקוטיים, במעורבות הקהילה ורשת התמיכה של המטופל. דיאלוג פתוח מקורה בפינלנד, וכיום היא מוטמעת ומיושמת במדינות רבות ברחבי העולם – בהן גם ישראל, בהובלת ארגון דפ"י.  טיפול דיאלוגי במצבי משבר שם דגש על שוויוניות, שקיפות, האטה וקבלת החלטות משותפת בתהליך הטיפולי. ההצלחה של דיאלוג פתוח במניעת אשפוזים הוכחה במספר מחקרים, והיא עומדת בחזית החדשנות של תחום בריאות הנפש.

סדנת המבוא מהווה הזדמנות למתמודדים, בני משפחה ונשות מקצוע – כולן במעגל אחד – להכיר מקרוב את הגישה ואת הקהילה שמתפתחת סביבה בארץ, וללמוד בעברית מצוות מנחות מוכשר ומנוסה!

עדכון, 6/10 – הסתיימה ההרשמה המוקדמת!

הראשונים ללמד דיאלוג פתוח בעברית

תמונה של עו"ס סיוון בר און

סיוון בר און

פרקטיקנית דיאלוג פתוח, מנחת סדנאות ועו"ס בבית סוטריה

סיוון היא עובדת סוציאלית, בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה ופילוספיה ותואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות של נשים ומגדר. סיוון היא עו”ס בבית סוטריה נשים בירושלים (בית מאזן), וכן כתבה את המחקר הראשון אודות בתים מאזנים בישראל. סיוון בוגרת המחזור הראשון של הקורס השנתי בדיאלוג פתוח בישראל, מייסדת דפ"י ומנהלת את הארגון כיום.

תמונה של עו"ס איתי קנדר

איתי קנדר

פרקטיקן דיאלוג פתוח, מנחה סדנאות ומרצה

איתי הוא עובד סוציאלי בעל נסיון עשיר במערך השיקום. כיהן כיו"ר ISPS ישראל בין השנים 2016-2019. איתי כתב את דו”ח חלופות האשפוז ב 2015, וכן הקים את אינדקס החלופות לאשפוז פסיכיאטרי, אשר סיפק מידע על החלופות הקיימות בישראל.  איתי בוגר המחזור הראשון של הקורס השנתי בדיאלוג פתוח בישראל, מייסד ומנהל דפ"י בעבר, ואחראי מדיה בהווה. 

עו"ס איתי קנדר ועו"ס סיון בר און הן פרקטיקניות של דיאלוג פתוח, מייסדות ומנהלות דפ"י. הן ינחו את הסדנה בעברית, כצוות ההוראה הישראלי. הצוות הוא בעל נסיון של למעלה משלוש שנים, בהן הנחה עשרות הרצאות וימי עיון אודות דיאלוג פתוח, לקהל הרחב ובארגונים, באופן פרונטלי ובזום. זאת כמובן במקביל לטיפול באמצעות דיאלוג פתוח, שהיישום שלה בישראל עדין ממש בתחילת הדרך. בימים אלו דפ"י גם מובילה, לראשונה, פיילוט להטמעה של דיאלוג פתוח בביה"ח ציבורי בישראל – מה שמתאפשר באמצעות מיזם "הכוורת" של הג'וינט וקרנות הביטוח הלאומי – ככה שדיאלוג פתוח בישראל נמצא בהאצה מרגשת, ואנחנו מצפות לצרף לדבר חברות וחברים חדשים.

שימו לב: סדנת המבוא שלנו גם מהווה יחידת לימוד ראשונה בקורס ההכשרה השנתי לטיפול בדיאלוג פתוחהמחזור שייפתח בסתיו 2022 צפוי להיות האחרון שייפתח בשנים הקרובות. לכן הסדנה היא הזדמנות חשובה עבור מי שמעוניינות ללמוד לטפל בדיאלוג פתוח – התייעצו איתנו אם יש שאלות נוספות!

בכוונתנו לערוך את הסדנה פנים אל פנים, אבל אם יעלו מגבלות בלתי צפויות בשל מגיפת הקורונה היא תעבור כולה לזום.

מה בסדנה?

בוודאי כבר שמעתם עלינו ועל גישת הדיאלוג הפתוח: גישה מערכתית, משפחתית, לא-אלימה, מכבדת – ומעל הכל – מוכחת מחקרית בתור אחת מהגישות היעילות בעולם לעבודה עם משברי חיים חריפים, ביניהם משבר פסיכוטי. אבל מה זה בפועל? אפשר לקרוא מאמרים ולצפות בסרטים, ואפשר לבוא ליומיים של חוויה טוטאלית, לתרגל את העבודה הדיאלוגית ולהבין על מה באמת כולם מדברים.

גם הידע התאורטי וגם התרגול המעשי שמלווה את הסדנה מוכוונים לכך שתוכלו ליישם אותם בעבודה היומיומית שלכן. כיצד מקשיבים באופן דיאלוגי? מהו כלי הרפלקציה? איך מטפחים פוליפוניה? כל אלה ועוד יקבלו מענה תאורטי ופרקטי אותו תוכלו לקחת הביתה.

"התרגולים היו מצויינים, תרגול ההקשבה הנדיבה היה מאתגר, והרפלקציה לימדה אותי שהמיומנות הדיאלוגית שלי זקוקה להמון עבודה, בניגוד למה שחשבתי. זוהי אומנות 'בסיסית', 'פשוטה' ועם זאת דורשת תרגול מתמיד. בתרגול הרפלקציה הבנתי כמה שיפוטיות והשלכה יש בהקשבה שלנו."
– אורן רייצ'ס, מתאם תעסוקתי ובעל ניסיון חיים

הסדנאות המבואיות של דפ"י מותאמות הן לאנשי מקצוע והן לבני משפחה, למטופלים לשעבר ובהווה, וכן לכל אדם הרוצה להרחיב את הסתכלותו על משברים נפשיים אקוטיים.

"זה היה מרתק ומרגש. לקחתי איתי ככ הרבה דברים – מיומנויות שחשוב לי לעבוד עליהן, דרכי לימוד, ממש הבנתי גם על עצמי דברים חדשים. מדהים שכל זה קרה ביומיים!"
– אדווה גפן, מנהלת פרוייקט צרכנים נותני שירות

כללי בסדנת המבוא נחקור את מרכיבי הליבה של הדיאלוג הפתוח על מנת לסייע למשתתפים להשיג הבנה בהירה שלהם. כמו כן, נבין כיצד מאפיינים של הפרקטיקה הדיאלוגית יכולים להעשיר את הפרקטיקה היום-יומית של המשתתפים. הלמידה נעשית על ידי מצגת, תרגול רפלקטיבי ודיון.

תכנים בעוד שיתכן ויהיו תכנים של הסדנה שיובנו בתוך המפגש, מתוך השפעת ההקשר וצרכי המשתתפים, הסדנה תכיל

– היכרות עם גישת הדיאלוג הפתוח –

  •       ההקשר בו צמחה הגישה – הבנת המקורות שלה
  •       עקרונות מפתח של הדיאלוג הפתוח
  •       דיאלוג פתוח – עבודה טיפולית מוכחת מחקרית
  •       הטמעות וגרסאות של הגישה מסביב לעולם
  •       דיאלוג פתוח: חיבור להקשר הישראלי
  •       קישור בין דיאלוג פתוח לערכים ולפרקטיקה האישיים

2- היכרות עם פרקטיקה וכישורים דיאלוגיים  –

  •       אלמנטים של פרקטיקה דיאלוגית
  •       יצירת מרחב דיאלוגי עם אינדיבדואלים בפרקטיקה הנוכחית שלך
  •       הקשבה ותגובה בשעת משבר – בפרקטיקה הקלינית היומיומית
  •       חקירה של שיחות "מונולוגיות" ו"דיאלוגיות"
  •      הגברת המודעות לפוליפוניה ולדרך בה ניתן להשתמש בה בפרקטיקה
  •       אימון ופיתוח כישורים דיאלוגיים עבור ההקשר האישי והתעסוקתי של כל אחד                             מהמשתתפים
  •      פיתוח פרקטיקה רפלקטיבית

לו"ז כללי

*עבור שני הימים. טווח שעות: 8:30-17:00

08:30-09:00 – רישום והתכנסות
09:00-10:30 – תחילת ההרצאות 
10:30-11:00 – הפסקה קצרה 
11:00-12:30 – הרצאה/עבודה קבוצתית

12:30-13:30 – הפסקת צהריים

13:30-15:00 – הרצאה/עבודה קבוצתית
15:00-15:30 – הפסקה קצרה 
15:30-16:30 – הרצאה/עבודה קבוצתית 
16:30-17:00 – סיכום
17:00 – סיום

* זה לוח הזמנים המשוער. יתכנו שינויים בזמן אמת בהתאם לדרישות המציאות, אבל שעות ההתכנסות ושעת הסיום יישארו קבועות

האם יוגש אוכל במהלך הסדנה? לאורך שני ימי הלמידה תהיה פינת קפה עם כיבוד קל. לא תוגש ארוחת צהריים. שימו לב, דפ"י הוא ארגון ירוק- המשתתפים מתבקשים להגיע עם כוס לשתיה חמה ובקבוק לשתיה קרה למען צמצום בפסולת.

מהי מדיניות הביטולים של דפ”י? מדיניות הביטולים עבור אירוע זה מתוארת במסמך מדיניות הביטולים של דפ”י.

שימו לב! במידה ולא ניתן יהיה לקיים את הסדנה בלמידה פרונטאלית, כל האירוע יעבור לזום.

האם יש קשר בין הסדנה המבואית וקורס הבסיס השנתי של דפ”יכן! הסדנה מהווה יחידת לימוד ראשונה, אחריה ניתן להעמיק את הלמידה בקורס הבסיס. ניתן להגיע לסדנה בלי להמשיך לקורס, אך לא ניתן להרשם לקורס בלי השלמת הסדנה.  

האם יתקיימו סדנאות נוספות אחרי אוקטובר? התשובה היא כן, אך עוד אין תאריך לסדנה המבואית הבאה. ניתן להירשם לרשימת התפוצה שלנו וכך לקבל עדכון אישי למייל לפני כולם לקראת הסדנה הבאה!

כמו בכל הסדנאות הקודמות של דפ”י, לאחר שתסתיים, כל משתתפי הסדנה יקבלו ישירות לתיבת המייל שלהם תעודה חתומה המעידה על כך שהם השלימו את הסדנה המבואית של דפ”י. 

תעודה זו מאפשרת את המשך הלימודים בקורס המלא של דפ”י

“היה מאלף, מלמד, מרתק, במיוחד שנשארנו אותה רביעיה לאורך התרגולים, זה היה מאד משמעותי. עשינו את השגיאות ביחד, נפגעו, לא הבנו, ובכל תרגול הלכנו ולמדנו והשתפרנו והבנו. וכמובן – הבנה דרך הרגליים, הרבה יותר מאשר דרך המילים”
– משתתפת בסדנה מבואית אפריל 2018

“אני מלאת הודייה והתפעמות על תחושת בית נדירה שאני מרגישה כלפי הדרך הזאת, השקפת העולם החלוצית הזאת והתחושה שמערכת האמונות והערכים שלי ושל הלב שלי מצאו הדהוד שיכול להוות קרקע עבורי לעשות עוד ריפוי בעולם הזה”
– קרן, סדנה מבואית מרץ 2019

“היה כנס מאד מרגש, במיוחד בגלל שכולל גם אנשים שסבלו ומנסים לשרוד, גם בני משפחה, וגם מטפלים ואחרים. היה מאד אנושי ובלי מחיצות שבהן הרבה פעמים נתקלים”
– משתתפת בסדנה מבואית ספטמבר 2019

"הסדנה מחולקת ליומיים: יום אחד של בעיקר הרצאות עיוניות ויום שני שרובו התנסות מעשית. ביום הראשון, הגעתי חדורת מטרה, מוכנה לשנות את העולם. הרגשתי איך כל פיסות המידע שכבר היו לי על דיאלוג פתוח פשוט מסתדרות במקום כמו קוביות לגו ואליהן מצטרפות עוד ועוד קוביות־ידע חדשות, וכולן ביחד בונות מטוס־לגו ענק שמוכן להמראה.
אבל ביום השני, במקום להמריא, המטוס למד לצוף. תרגלנו הקשבה ורפלקציות בשיטה דיאלוגית. התרגשנו ביחד, חווינו את הסיפורים האחת-ד של השני-ה. בנינו משהו ייחודי לסדנה הספציפית הזאת, שלנו. אני חושבת שזה העניין בסדנה הזאת: ללמוד איך להתמסר לדיאלוג, שהוא לא תמיד מסלול המראה ישר וחלק. הוא אוקיינוס שלם. לפעמים צריך לצלול פנימה, לפעמים צריך לצוף ולנשום. למדתי איך לשנות את העולם מתוך האטה. איך דברים משתנים דווקא כשמחכות."
– נעמא, סדנה מבואית אוקטובר 2021

לא רק אנחנו אומרים שהסדנאות האלו הן חוויה משמעותית הן מבחינת ההתפתחות האישית והן מהבחינה המקצועית – הרבה אנשים כתבו על הסדנה שערכנו באפריל 2018: הפסיכולוג אדם לאוב (כפר שאול) כתב ב'פסיכולוגיה עברית', הפסיכואנליטיקאית והמרצה אורנה ווסרמן (אוניברסיטת ת"א) כתבה באתר דפ"י, העובדת הסוציאלית לימור דר (דיאלוגיה) כתבה ב'בטיפולנט', שלומית פנסו, גם היא עובדת סוציאלית, כתבה באתר שלנו.

פעילותה של קהילת דפ"י סוקרה במגוון כלי התקשורת הישראליים, מ'סדר יום עם קרן נויבך' ועד לטור של אוריה מויאל בעיתון 'הארץ'. 

תפוסה עדכנית
55%

מחיר מלא 890 ₪

ההרשמה הסתיימה!

מלאו את טופס ההרשמה כדי להצטרף לרשימת התפוצה שלנו, שם תוכלו להתעדכן לגבי סדנאות עתידיות של דפ"י ופעילויות רבות נוספות

סדנת מבוא לדיאלוג פתוח במרכז הארץ

מיקום: מכלל גל, רעננה
זמן: ימים ד'-ה', תאריכים 26-27 באוקטובר, שעות 08:30-17:00

נשארו לכם שאלות?

אפשר לפנות אלינו במייל – info@opendialogue.co.il או בטלפון – 073-374-2882 (איתי). 
נשמח לעזור!

תפוסה עדכנית
80%

 מחיר מלא: 890 ₪

* שלא נזדקק לה, אבל הנה מדיניות הביטולים שלנו.

שתפו את העמוד: https://bit.ly/odi-oct22