fbpx

המקורות הפילוסופים של דיאלוג פתוח

סדרת מפגשים מקוונים

סדרת מפגשי הזום 'המקורות הפילוסופייים של הדיאלוג הפתוח' היא סדרה בת שלושה מפגשים מקוונים של שעה וחצי בפורמט של 60 דקות ראיון ו-30 דקות שאלות מהקהל.

השיחות בסדרה התקיימו עם אנשי מקצוע ואקדמיה מובילים בתחומם, בעלי ידע המאפשר לחקור את ההתהוות של דיאלוג פתוח ואת ההשפעה השונות אל מול השורשים המקוריים.

המפגשים התקיימו בחודש יוני 2020. כעת ניתן לרכוש בחבילה אחת מוזלת שתי הקלטות מתוך הארבעה וראיון אחד מעמיק, שתוכנו דומה לתוכנו של המפגש השני בסדרה. 

אריק מנדלבאוםבשנים האחרונות עולות ביתר שאת שאלות דומות הן בעולם הטיפול והן בעולם החינוך באשר ללגיטימיות של הטיפול והחינוך הקלאסיים.

מדובר בעצם בהטלת ספק במבנה ההיררכי והחד-כיווני של המעשה החינוכי והטיפולי, וניסיון למצוא סוג חדש של קשר או יחס. במידה מסויימת, זהו עניין פילוסופי, אבל בו-זמנית, זהו אתגר מעשי, ארצי, שאיתו מתמודדים אנשי ונשות טיפול וחינוך מדי יום ביומו.

במפגש זה, שהוא חלק מסדרת מפגשים העוסקים בחיבור בין שורשי המחשבות והתיאוריות שיצרו את הפרקטיקה של הדיאלוג הפתוח, נשוחח עם אריק מנדלבאום, איש חזון בתחום החינוך.

לרכישת כרטיס להקלטה של מפגש זה בנפרד לחצו כאן.

אי שם בשנות השבעים בישראל התרחש ניסוי מרתק בתחנת הקיבוצים, ניסוי שהקדים את זמנו בהכנסת צוותי התערבות רב מקצועיים אל בתי מתמודדים בקיבוצים בשותפות עם המשפחה והקיבוץ.

הצוות הוקם והובל ע"י ד"ר מרדכי קאפמן, פרופ' יואל אליצור והמטפל המשפחתי הידוע סלוואדור מנושין.

אן מסד, MSW, פסיכותרפיסטית, מדריכה בכירה בטיפול זוגי ומשפחתי, החלה את דרכה המקצועית בתל"ם (תחנת הקיבוצים לטיפול ביחד ובמשפחה) והייתה חלק מצוות מקצועי פורץ דרך אשר הגיע להישגים יוצאי דופן והוריד את אחוזי האשפוז וההוצאה מהקהילה ברמה ניכרת.

אן חלקה איתנו את הסיפור יוצא הדופן של הצוותים האלו, עקרונות הפעולה שלהם, ושני תיאורי מקרה: אחד בו השתתפה כאשת צוות ואחד בו הייתה מעורבת כחלק מהקהילה בקיבוץ שלה.

אן הייתה בשיחה עם שלומית שולמן פנסו, עובדת סוציאלית (MSW), מתמחה בטיפול זוגי ומשפחתי, ובוגרת הקורס הראשון בדיאלוג פתוח ישראל. שוחחנו על הדמיון והשוני בין הצוותים האלה לצוותים של דיאלוג פתוח, ועל האפשרות ללמוד מההצלחות שהיו אז עבור השינויים שאני מבקשים לחולל בברה"ן היום.

לרכישת של הראיון עם עו"ס מסד בנפרד לחצו כאן.

תמרה סיגלהסאמים הם התושבים המקוריים של לפלנד, שבטים שתרבותם נעוצה במרחבי הטבע.

בית החולים בו פותח הדיאלוג הפתוח נמצא באזור בו חי המיעוט הסאמי של פינלנד. התרבות של בני הסאמי, בדומה לתרבויות ילידיות אחרות, רואה באופן שונה את המשבר הנפשי מהתפיסה הרפואית הרווחת.

הראייה של השבט כמכלול, ותפיסת המשבר כמתחולל ביחסים ביננו לבין האחר (האחר כולל את העולם כולו לא רק אנשים) אצל הסאמים השפיע על תפיסת הרשת בדיאלוג הפתוח.

יחד עם תמרה סיגל, אשת חינוך ומנחת סדנאות, ולילה חפר, מנהלת קהילת דפ"י, נחקור את המפגש בין אינדיבידואל לקהילה, את המסע החברתי במערב מהקצה השבטי בתודעה, לקצה האינדיבידואלי ואת החיפוש של העשורים האחרונים אחרי דרך האמצע בין להיות חלק ללהיות עצמי.

ומתיאוריה למעשה – נראה איך מעגלי תמיכה יכולים לסייע הן בזמן המשבר והן אחריו, וננסה לנסח יחד אני מאמין לתמיכה מיטיבה של קבוצה ביחיד.

לרכישת ההקלטה של מפגש זה בנפרד לחצו כאן.

מחיר מיוחד: 135 ₪ בלבד

45 ש"ח על כל מפגש במקום המחיר הרגיל של 50 למפגש. 45*3=135 ש"ח.
 
כל ההכנסות קודש להמשך פעילותה של דפ"י, מלכ"ר שכמו רבים אחרים נפגע כלכלית ממשבר הקורונה.
 

הרשמה קלה ומהירה

שלב א' – למלא את טופס הפרטים האישיים. אנו שואלים כדי להכווין את התכנים של המפגשים טוב יותר לצרכים שלך ושומרים את המידע באופן מאובטח.
שלב ב' – תשלום באתר מאובטח.
שלב ג' – קבלה של אישור סופי שהרשמתך נקלטה. לאחר כמה דקות ובאופן אוטומטי, חשבונית תשלח אליך למייל. בנוסף, יישלחו לך קישור וססמה לפגישת הזום.

המקורות הפילוסופים של דיאלוג פתוח
סדרת מפגשים מקוונים

האירועים עצמם הסתיימו. ניתן לרכוש כעת את סדרת ההקלטות של המפגשים.

מיקום: אפליקציית זום.
זמן: המפגשים נערכו לאורך חודש יוני 2020.

נשארו לכם שאלות? צרו קשר:
במייל: info@opendialogue.co.il
או בטלפון:
עו"ס סיוון בר און – 054-524-9943

מחיר מיוחד: 135 ₪ בלבד

45 ש"ח על כל הקלטה במקום המחיר הרגיל של 50 להקלטה. 45*3=135 ש"ח.
  

שתפו את העמוד (https://bit.ly/odi-meetings1):