fbpx

סדנת מבוא לדיאלוג פתוח – ינואר 25 פרדס חנה

29-30/1/2025 | ימים ד'-ה' | 8:30-17:00

דיאלוג פתוח היא גישה לטיפול במשברים נפשיים. זו גישה מוכחת מחקרית, הומאנית ושוויונית, שמתבססת על דיאלוג שמערב את המתמודד-ת והקהילה הקרובה שלה-ו. סדנת המבוא של דפ"י היא הזדמנות להבין, בשיחה ובהתנסות, מהי הגישה הזו ואיזו בשורה היא מביאה לבריאות הנפש בארץ ובעולם.

דיאלוג פתוח מקורה במדינות הנורדיות – זו גישה מערכתית לטיפול במשברים נפשיים אקוטיים, במעורבות הקהילה ורשת התמיכה של המטופל. כיום היא מוטמעת ומיושמת במקומות רבים ברחבי העולם, בהם גם ישראל, בהובלת ארגון דפ"י. טיפול דיאלוגי במצבי משבר שם דגש על שוויוניות, שקיפות, האטה וקבלת החלטות משותפת בתהליך הטיפולי. ההצלחה של דיאלוג פתוח במניעת אשפוזים הוכחה במספר מחקרים, והיא עומדת בחזית החדשנות של תחום בריאות הנפש.

הסדנה שלנו מתייחדת בכך שהיא מיועדת גם לאנשי ונשות מקצוע – מתחומי הטיפול והשיקום כאחד – וגם למתמודדים ובני משפחה, כאשר כולם יושבים יחד במעגל שוויוני אחד. לכל קהילת בריאות הנפש עניין שווה להכיר מקרוב את הגישה ואת הקהילה שמתפתחת סביבה בארץ, בהוראת צוות מנחות מוכשר ומנוסה – הראשונות להעביר את הסדנה בעברית.

נוסף על כך הסדנה היא תנאי להרשמה לקורס ההכשרה השנתי של דיאלוג פתוח, שמכשיר מטפלים מנוסים לטיפול משפחתי-מערכתי במשברים נפשיים, בתכנית שנתית של 18 ימי למידה אינטנסיביים.

מנחות הסדנה ונשות מקצוע מנוסות

ליון גיא מאיר

ליון גאי מאיר, אמא לעומר ול6 חתולים וכלב, גרה בצפון, דירקטורית בדפ"י, ממובילי פיתוח תחום העמיתים התומכים בישראל, פרקטיקנית דיאלוג פתוח מהקורס הראשון של דיאלוג פתוח ונמצאת בשנה השלישית ללימודים מתקדמים. ממובילי הפיילוט של דיאלוג פתוח במרכז לבריאות הנפש מזור בעכו. בחמש השנים האחרונות מקימה ומנהלת את תחום ידע מניסיון חיים בעמותת אנוש. מאמנת פרסונל מדיסין ומוסמכת מטעם ארגון הקומון גראונד של ד"ר פטרישיה דיגן להכשיר מאמנים ולהטמיע את הפרקטיקה בישראל. ליון היא שורדת טראומה מתמשכת, מעל עשור, מרצה מלווה ומדריכה מניסיונה א.נשים וצוותים באוניברסיטאות רבות ובארגונים רבים, בתחומים של טראומה ודיסוציאציה פוסט טראומתית. עיקר העיסוק האישי מקצועי שלי הוא בשינוי פני החברה והשירותים בהקשר לבריאות הנפשית של כולנו. אני מאמינה בשינוי וביכולת להזיז סלעים, לאט, ביחד, עם הקשבה ואסרטיביות.

סיוון בר און

פרקטיקנית דיאלוג פתוח, מנחת סדנאות ובעבר עו"ס בבית סוטריה

סיוון היא עובדת סוציאלית, בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה ופילוספיה ותואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות של נשים ומגדר. סיוון היתה עו”ס בבית סוטריה נשים בירושלים (בית מאזן), וכן כתבה את המחקר הראשון אודות בתים מאזנים בישראל. סיוון בוגרת המחזור הראשון של הקורס השנתי בדיאלוג פתוח בישראל ועובדת עם רשתות כמלווה דיאלוגית, מייסדת דפ"י ומנהלת את הארגון כיום

שימו לב: במידה ומתוקף הנחיות פיקוד העורף, הוראות ממשלה, התפרצות מגיפה או כוח עליון אחר, לא יתאפשר קיום פיזי של הסדנה – היא תעבור במלואה לזום.
תפוסה עדכנית
00
ימים
00
שעות
00
דקות
00
שניות
מחיר מלא: 920 ₪
מחיר הרשמה מוקדמת: 820 ₪
שתפו את העמוד:

מה בסדנה?

גישת הדיאלוג הפתוח היא גישה מערכתית, משפחתית, לא-אלימה, מכבדת – ומעל הכל – מוכחת מחקרית בתור אחת מהגישות היעילות בעולם לעבודה עם משברי חיים חריפים, ביניהם משבר פסיכוטי. אבל מה זה בפועל? אפשר לקרוא מאמרים ולצפות בסרטים, ואפשר לבוא ליומיים של חוויה טוטאלית, לתרגל את העבודה הדיאלוגית ולהבין על מה באמת כולם מדברים.

גם הידע התאורטי וגם התרגול המעשי שמלווה את הסדנה מוכוונים לכך שתוכלו ליישם אותם בעבודה היומיומית שלכן. כיצד מקשיבים באופן דיאלוגי? מהו כלי הרפלקציה? איך מטפחים פוליפוניה? כל אלה ועוד יקבלו מענה תאורטי ופרקטי אותו תוכלו לקחת הביתה.

"החוויה הכללית שלי היא של היכרות עם שפה שהיא מוכרת לי קצת ואני מאד מתחברת אליה. משהו התיישב מאד טוב עם התפיסה האישית והמקצועית שלי ונשארתי מאד מסוקרנת. לחוות הקשבה מסוג אחר הייתה מדהימה, חדשה וגם לשמוע רפלקציה על דבריי בתרגול של היום השני – תחושה של הודיה על ההקשבה, על חוויה מכבדת, הרגשה של בהירות לגבי מה שמתרחש בתוכי ושיתפתי."

דנה גולדמן, מנהלת תוכנית בקלאבהאוס ירושלים

הסדנאות המבואיות של דפ"י מותאמות הן לאנשי מקצוע והן לבני משפחה, למטופלים לשעבר ובהווה, וכן לכל אדם הרוצה להרחיב את הסתכלותו על משברים נפשיים אקוטיים.

"זה היה מרתק ומרגש. לקחתי איתי ככ הרבה דברים – מיומנויות שחשוב לי לעבוד עליהן, דרכי לימוד, ממש הבנתי גם על עצמי דברים חדשים. מדהים שכל זה קרה ביומיים!"
– אדווה גפן, מנהלת פרוייקט צרכנים נותני שירות

*

יש גם מספר מוגבל של הנחות השמורות למשתתפים ומשתתפות בעלי ניסיון חיים – כלומר מתמודדי-ות נפש וקרובי-ות משפחה של כאלו. ראו פירוט תחת "פרטים שחשוב לדעת"

כללי בסדנת המבוא נחקור את מרכיבי הליבה של הדיאלוג הפתוח על מנת לסייע למשתתפים להשיג הבנה בהירה שלהם. כמו כן, נבין כיצד מאפיינים של הפרקטיקה הדיאלוגית יכולים להעשיר את הפרקטיקה היום-יומית של המשתתפים. הלמידה נעשית על ידי מצגת, תרגול רפלקטיבי ודיון.

תכנים בעוד שיתכן ויהיו תכנים של הסדנה שיובנו בתוך המפגש, מתוך השפעת ההקשר וצרכי המשתתפים, הסדנה תכיל

יום 1 – היכרות עם גישת הדיאלוג הפתוח:

  •       ההקשר בו צמחה הגישה – הבנת המקורות שלה
  •       עקרונות מפתח של הדיאלוג הפתוח
  •       דיאלוג פתוח – עבודה טיפולית מוכחת מחקרית
  •       הטמעות וגרסאות של הגישה מסביב לעולם
  •       דיאלוג פתוח: חיבור להקשר הישראלי
  •       קישור בין דיאלוג פתוח לערכים ולפרקטיקה האישיים

 

יום 2 – היכרות עם פרקטיקה וכישורים דיאלוגיים:

  •       אלמנטים של פרקטיקה דיאלוגית
  •       יצירת מרחב דיאלוגי עם אינדיבדואלים בפרקטיקה הנוכחית שלך
  •       הקשבה ותגובה בשעת משבר – בפרקטיקה הקלינית היומיומית
  •       חקירה של שיחות "מונולוגיות" ו"דיאלוגיות"
  •      הגברת המודעות לפוליפוניה ולדרך בה ניתן להשתמש בה בפרקטיקה
  •       אימון ופיתוח כישורים דיאלוגיים עבור ההקשר האישי והתעסוקתי של כל אחד מהמשתתפים
  •      פיתוח פרקטיקה רפלקטיבית

 

לו"ז כללי

זהו הל"וז עבור שני הימים. טווח השעות הוא 8:30-17:00.

08:30-09:00 – רישום והתכנסות
09:00-10:30 – תחילת ההרצאות
10:30-11:00 – הפסקה קצרה
11:00-12:30 – הרצאה/עבודה קבוצתית

12:30-13:30 – הפסקת צהריים

13:30-15:00 – הרצאה/עבודה קבוצתית
15:00-15:30 – הפסקה קצרה
15:30-16:30 – הרצאה/עבודה קבוצתית
16:30-17:00 – סיכום
17:00 – סיום

* זה לוח הזמנים המשוער. יתכנו שינויים בזמן אמת בהתאם לדרישות המציאות, אבל שעות ההתכנסות ושעת הסיום יישארו קבועות.

האם יוגש אוכל במהלך הסדנה? לאורך שני ימי הלמידה תהיה פינת קפה עם כיבוד קל. לא תוגש ארוחת צהריים. שימו לב, דפ"י הוא ארגון ירוק – המשתתפים מתבקשים להגיע עם כוס לשתיה חמה ובקבוק לשתיה קרה למען צמצום בפסולת.

מהי מדיניות הביטולים של דפ”י? מדיניות הביטולים עבור אירוע זה מתוארת במסמך מדיניות הביטולים של דפ”י.

שימו לב! במידה ולא ניתן יהיה לקיים את הסדנה בלמידה פרונטאלית, כל האירוע יעבור לזום.

האם יש קשר בין הסדנה המבואית וקורס הבסיס השנתי של דפ”יכן! הסדנה מהווה יחידת לימוד ראשונה, אחריה ניתן להעמיק את הלמידה בקורס הבסיס. ניתן להגיע לסדנה בלי להמשיך לקורס, אך לא ניתן להרשם לקורס בלי השלמת הסדנה.

האם יתקיימו סדנאות נוספות אחרי ספטמבר? נראה שכן, אבל בינתיים לא נקבעו תאריכים. הצטרפו לרשימת התפוצה של דפ"י כדי להתעדכן בתאריכים ובפרטים על סדנאות נוספות.

האם יש הנחות? חוץ מההנחה על ההרשמה המוקדמת, יש הנחה שמיועדת לארגונים ששולחים 5 נציגים ומעלה – ניתן ליצור איתנו קשר כדי לקבל פרטים לגביה ולשלם במקובץ כארגון.
בנוסף אנו מציעות הנחה של 25% מהמחיר המלא של הסדנה גם למשתתפות ומשתתפים בעלי נסיון חיים, כלומר מתמודדות-י נפש וקרובות וקרובי משפחה של מתמודדות ומתמודדי נפש יוכלו לקבל קופון שיוזיל את מחיר הסדנה ל-690 ש"ח. מספר ההנחות מסוג זה הוא מוגבל, ורצוי ליצור איתנו קשר בהקדם כדי לקבל קופון הנחה.
בעקבות המלחמה, דפ"י מציעה גם הנחה של 100 ש"ח עבור מפונות ומפונים מהצפון. והדרום. צרו איתנו קשר כדי לקבל פרטים: info@opendialogue.co.il

כמו בכל הסדנאות הקודמות של דפ”י, לאחר שתסתיים, כל משתתפי הסדנה יקבלו ישירות לתיבת המייל שלהם תעודה חתומה המעידה על כך שהם השלימו את הסדנה המבואית של דפ”י.

תעודה זו מאפשרת את המשך הלימודים בקורס המלא של דפ”י:

 

“היה מאלף, מלמד, מרתק, במיוחד שנשארנו אותה רביעיה לאורך התרגולים, זה היה מאד משמעותי. עשינו את השגיאות ביחד, נפגעו, לא הבנו, ובכל תרגול הלכנו ולמדנו והשתפרנו והבנו. וכמובן – הבנה דרך הרגליים, הרבה יותר מאשר דרך המילים”
– משתתפת בסדנה מבואית אפריל 2018

“אני מלאת הודייה והתפעמות על תחושת בית נדירה שאני מרגישה כלפי הדרך הזאת, השקפת העולם החלוצית הזאת והתחושה שמערכת האמונות והערכים שלי ושל הלב שלי מצאו הדהוד שיכול להוות קרקע עבורי לעשות עוד ריפוי בעולם הזה”
– קרן, סדנה מבואית מרץ 2019

“היה כנס מאד מרגש, במיוחד בגלל שכולל גם אנשים שסבלו ומנסים לשרוד, גם בני משפחה, וגם מטפלים ואחרים. היה מאד אנושי ובלי מחיצות שבהן הרבה פעמים נתקלים”
– משתתפת בסדנה מבואית ספטמבר 2019

"תרגלנו הקשבה ורפלקציות בשיטה דיאלוגית. התרגשנו ביחד, חווינו את הסיפורים האחת-ד של השני-ה. בנינו משהו ייחודי לסדנה הספציפית הזאת, שלנו. אני חושבת שזה העניין בסדנה הזאת: ללמוד איך להתמסר לדיאלוג, שהוא לא תמיד מסלול המראה ישר וחלק. הוא אוקיינוס שלם. לפעמים צריך לצלול פנימה, לפעמים צריך לצוף ולנשום. למדתי איך לשנות את העולם מתוך האטה. איך דברים משתנים דווקא כשמחכות."
– נעמא, סדנה מבואית אוקטובר 2021

"יש מעט רגעים בחייו של אדם שבהם אתה יודע שמה שקיבלת במשך יומיים בלמד הפך אותך לא רק לאיש מקצוע טוב יותר אלא לאדם טוב יותר."
– ליאור אבני, מנכ"ל ארגון זכויות הנכים, סדנת מבוא פברואר 2023, ירושלים

הרשמה קלה ומהירה

שלב א' – מילוי של טופס הפרטים האישיים. אנו שואלים כדי להכווין את התכנים של פעילותנו העתידית באופן טוב יותר לצרכי הקהל שלנו ושומרים את המידע שלכם באופן מאובטח.
ההרשמה לכל פעילות של דפ"י כרוכה בהצטרפות לרשימת התפוצה שלנו.
שלב ב' – תשלום בעמוד מאובטח, באמצעות כרטיס אשראי או בהעברה בנקאית.
שלב ג' – קבלה של חשבונית (המהווה אישור לסיומו של תהליך ההרשמה) לכתובת האימייל שסיפקת.

הרשמה לפעילויות

הרשמה לפעילות

מגדר
הגישה שמוציאה את הטיפול מהקליניקה
מיקום: פרדס חנה
זמן: ימים ד'-ה', 29-30 בינואר 2025, שעות 8:30-17:00
יש לכם עוד שאלות?

אפשר לפנות אלינו במייל – info@opendialogue.co.il
ובימי הסדנה עצמם נהיה זמינות בטלפון טלפונית, במספר שיישלח לנרשמות.
נשמח לעזור!

שתפו את העמוד: