בפברואר ערכנו שוב כנס וירטואלי על החידושים בגישת דיאלוג פתוח. נשות מקצוע, מתמודדים-ות, בני-ות משפחה, מתעניינים ומתעניינות מוזמנות לשמוע את הקולות החדשניים ומעוררי התקווה בתחום בריאות הנפש – שעכשיו זמינים בהקלטה.
דיאלוג פתוח היא גישה מערכתית לטיפול במשברים נפשיים אקוטיים בקהילה, שפותחה בפינלנד, וכיום מוטמעת במדינות רבות ברחבי העולם. טיפול דיאלוגי במצבי משבר נפשיים הוא גם חדשני וגם מוכח מחקרית, שם דגש על שוויוניות, שקיפות וקבלת החלטות משותפת בתהליך הטיפולי. בשבילנו בדפ"י זהו רגע מיוחד, כי בימים אלו ממש מתבשל הפיילוט הראשון להטמעה של דיאלוג פתוח בישראל.
בכנס הזה, יותר מבכל זמן אחר, פנינו קדימה לעיצוב פרקטי ושאפתני של למידה לקראת הענקת השירות הדיאלוגי. הכנס הראשון היה רק בשנה שעברה והצליח מעל ומעבר לציפיות. אנחנו שמחות לפגוש אתכם שוב בכנס השני, עם תקווה שהיא גם תכנית סדורה ודקדקנית להטמעה של דיאלוג פתוח בישראל. לצד החלום, יש מי שעושות עבודה יומיומית של טיפול באמצעות דיאלוג ואנחנו מצפות לייצר מפגש ביניהן לבין כל מי שמעוניינת לשמוע ולהכיר. ביחד נשאל שאלות כמו –
איך נראה השינוי שאנחנו מקדמות במערכת בריאות הנפש? ואיך נבנים הצעדים הראשונים שלו? איך לתת מקום לדיאלוג בין ריבוי הקולות שמתקיים בתוך האדם עצמו? והאם אפשר לראות בדיאלוג פתוח טיפול פמיניסטי? וכמובן – מה אפשר ללמוד מהחברות שלנו בחו"ל, על מחקר והטמעה של דיאלוג פתוח בקהילה הבינלאומית.
שימו לב: הקלטות של כל ההרצאות (אך לא המושבים) יישלחו אל כל הנרשמים כשבוע שלאחר תום הכנס. ניתן גם להירשם רק על מנת לקבל את ההקלטות – ראו את האפשרות האחרונה בטופס ההרשמה. תרגום סימולטני מאנגלית לעברית יינתן בהרצאות מחו"ל.
1/12/21 – ההרשמה המוקדמת נפתחה!
8:45 – פתיחת דלתות והסברים
9:00 – דפ"י בשנה החולפת, צוות דפ"י
9:30 – בפנים רבות, בריבוי קולות ובחלקי עצמי – מצאתי אותי, ליון גאי מאיר, עמותת אנוש
10:30 – הפסקה
10:15 – השטחת יחסי כוחות: דיאלוג פתוח כגישת טיפול פמיניסטית, טל סבירסקי
11:15- הטמעת הדיאלוג הפתוח בבית החולים מזור: הצגת מקרה וחשיפת תוכנית הפילוט, טללית דורי פרנקל וד"ר לורה שרוני, בית החולים מזור
12:15 – הפסקה
12:30 – פרויקט HOPEnDialogue: מחקר בינלאומי של דיאלוג פתוח*, ד"ר רפאלה פוקבלו, מנהלת הפרויקט
13:30 – הפסקת צהריים
14:00 – מושבים לבחירה
15:00 – הפסקה
15:15 – פאנל סיום, כלל דוברות הכנס
* ההרצאות אשר מסומנות בכוכבית ייערכו באנגלית, בליווי תרגום סימולטני.
דיאלוג פתוח בישראל בשנה החולפת | צוות דפ"י
עברה שנה שלמה מאז שנפגשנו בכנס, ויש עדכונים לקהל העוקבות שלנו על החדשות בדיאלוג פתוח בישראל. הארגון מתמודד עם קצב גדילה שמפתיע גם אותנו: נוסף על קורס הכשרה שני שנפתח בארץ, ויותר סדנאות מבוא משתכננו להוציא לפועל מלכתחילה, קיבלנו מענק להקמת פיילוט ואור ירוק להתחיל את תהליך ההטמעה המיוחל של דיאלוג פתוח במערכת הציבורית. בהרצאת הפתיחה נספר מה קורה עם כל זה.
לילה חפר ואיתי קנדר הם עובדים סוציאלים, ממייסדות דפ"י.
_____
בפנים רבות, בריבוי קולות ובחלקי עצמי – מצאתי אותי | ליון גאי מאיר, עמותת אנוש
מחשבות על חיים בחלקים, האפשרות למרחב דיאלוגי מרובה וקבלת החלטות ברשת חברתית. הרצאה מפי פרקטיקנית דיאלוג פתוח מרובת חלקים ומרצה בתחום הטראומה והדיסוציאציה.
ליון גאי מאיר היא עמיתה מומחית, מנהלת פיתוח והטמעת ידע מניסיון חיים בעמותת אנוש.
_____
השטחת יחסי כוחות: דיאלוג פתוח כגישת טיפול פמיניסטית | טל סבירסקי
פמיניזם במובנו הרחב הוא פרספקטיבה לבחינת יחסי כוחות בין קבוצות ופרטים. אתיקה פמיניסטית דוגלת בשוויון הזדמנויות, שחרור מדיכוי, הכרה בחשיבות מערכות יחסים וערבות הדדית. עקרונות הדיאלוג הפתוח מהדהדים תפיסה זו ומהווים קול פמיניסטי בעולם טיפול פטריארכלי, וזו ההזדמנות לדבר על כך.
טל סבירסקי היא פסיכולוגית קלינית מתמחה, במרפאה לבריאות הנפש בבית חולים קפלן ומלווה משפחות ברוח הדיאלוג הפתוח. עובדת בעיקר עם נשים סביב טראומה והשלכותיה ופעילה במאבק למניעת פגיעות מיניות. הולכת בדרך הדהרמה.
_____
הטמעת הדיאלוג הפתוח בבית החולים מזור: הצגת מקרה וחשיפת תוכנית הפיילוט | טללית דורי פרנקל וד"ר לורה שרוני מביה"ח מזור
ההרצאה תורכב משני חלקים: גם התבוננות על מקרה ספציפי, וגם התבוננות מערכתית על הטיפול בדיאלוג פתוח בבית החולים מזור – כחלק מהעבודה לקראת הפיילוט של בית החולים בשיתוף פעולה עם דפ"י. בחלק הראשון יוצג מקרה של מטופל אשר קיבל טיפול בשיטת "דיאלוג פתוח" במרכז לבריאות הנפש "מזור" וידונו סוגיות העולות סביב המקרה. בחלק השני נלמד על ההיבטים המערכתיים של הקמת הצוות הראשון שיטפל בדיאלוג פתוח בתוך מוסד ציבורי, כחלק מתהליך הטמעה ממושך של הגישה בבית החולים מזור.
טללית דורי פרנקל היא פסיכותרפיסטית ומטפלת בפסיכודרמה במרכז לבריאות הנפש מזור בעכו, בעלת קליניקה פרטית, מטפלת ורכזת צוות בדיאלוג פתוח וכן מדריכה בחוג לייעוץ חינוכי באוניברסיטת חיפה.
ד"ר לורה שרוני היא פסיכיאטרית וסגנית מנהלת בית החולים מזור.
_____
פרויקט HOPEnDialogue: מחקר בינלאומי של דיאלוג פתוח | ד"ר רפאלה פוקבלו
ההרצאה תתקיים בשפה האנגלית – תלווה בתרגום סימולטני
פרויקט HOPEnDialogue הוא פרויקט מחקר בינלאומי, שמפעיל שיתוף פעולה רב תחומי במטרה לתמוך בקהילת הלמידה של דיאלוג פתוח. ההרצאה תתמקד ברגע הנוכחי של טיפול בגישה ברמה הגלובלית, דרך הצגת תוצאות סקר בו השתתפו 137 צוותים שמטפלים בדיאלוג פתוח מרחבי העולם. הוא בחן מאפיינים ארגוניים ואת המדדים שהציבו לעצמם הצוותים להערכת הטיפול, על סמך העקרונות של דיאלוג פתוח. זהו המחקר הראשון שמתאר איך שירותי ד"פ מתפתחים ברמה הבינלאומית. מהתוצאות שלו עולה שהכשרה, פיקוח, מחקר וביקורת עמיתים משפיעים על המידה שבה עבודת הצוותים דבקה בעקרונות ד"פ.
רפאלה פוקובלו היא דוקטור לפסיכולוגיה קלינית, חוקרת במועצת המחקר הלאומית ברומא. מחקרה מתמקד בגישות לטיפול נפשי ששמות דגש על זכויות המטופל, והיא משמשת חוקרת ראשית ומובילה של מחקר היישום של דיאלוג פתוח, במסגרת HOPEnDialogue
המושבים התקיימו במקביל ובקבוצות קטנות, ואינם כלולים בהקלטות.
על משתתפות ומשתתפי הכנס לבחור מראש באיזה מושב ישתתפו – לפי מספר המושב – במהלך ההרשמה לכנס. זוהי הזדמנות למפגש ולשיחה בקבוצות, ללמידה ומחשבה על הקשר בין דיאלוג פתוח לנושאים שונים שהם התמחותם או תחום סקרנותם של המנחים.
1 – נאחז באוויר: טיפול כשאין רשת תמיכה, בהנחיית שחף בן שלום
הרבה ממתמודדי הנפש עברו בילדותם ובביתם חוויות מורכבות של חוסר אמון – החל מפגיעה והתעללות, וכלה בהקטנה וביטול. מתוקף כך רבים מהם מתמודדים עם חוסר אמונה בסובבים אותם בכלל ובבני ביתם בפרט. במושב נחווה איך מתייחסת גישת הדיאלוג הפתוח לאתגר הזה, בהתחשב בדגש המשמעותי של הגישה על רשת תמיכה כמשאב.
שחף בן שלום הוא פסיכותרפיסט משפחתי, משלב את גישת ד"פ בעבודתו הטיפולית עם מתמודדים ובני משפחותיהם מזה כעשור. בוגר קורס ההכשרה בדיאלוג פתוח, ומייסד מיזם סירות הצלה למניעת התעללות והתעללות מינית בילדים.
2 – דיאלוג פתוח וחינוך, בהנחיית אלה גרינשטיין וקרן ברנס
במושב הזה נדון יחד בשאלה, כיצד ניתן ליישם את הדיאלוג הפתוח בחינוך? האם לכיתה יכולה להיות איכות של רשת חברתית? והאם הדיאלוג הפתוח יכול להיות מענה מיטיב לקשר המשולש בי"ס-הורים-תלמיד? נשאל יחד איך דיאלוג פתוח יכול להתחבר לתחום החינוכי, ומה יכולים להיות היתרונות של החיבור הזה.
אלה גרינשטיין היא מלווה צוותים חינוכיים ברשת "דרור בתי חינוך". קרן ברנס היא מייסדת ומנהלת התיכון החברתי קריות.
3 – פוליפוניה של סיפורים: התבוננות על סיפורי חיים מנקודות מבט שונות, בהנחיית יעל שביט שוטלנד ושימרי הדס גרונדמן
סיפור הוא מרכיב מפתח בשיחות בין אנשים בכלל, ובדיאלוג פתוח בפרט, כגישה שנועדה לאפשר ריבוי קולות ונרטיבים. במושב הזה נראה בני אדם כמספרי סיפורים ונשאל ביחד מה זה סיפור. איך עוזרות לאדם להביא את הסיפור שלו החוצה? איך אפשר לאמן את יכולת ההקשבה לנקודות מבט שונות בסיפור חיים אחד? נבדוק גם את היחס בין הסיפור שמסופר לסיפור האמיתי, בניסיון לחשוף זוויות שונות של אותו סיפור חיים, ולייצר דיאלוג ביניהן.
יעל שביט שוטלנד היא מנהלת מקצועית של תכנית צרכנים נותני שירות. שימרי הדס גרונדמן היא מנהלת תחום ידע מניסיון ועמיתה מומחית בתכנית צרכנים נותני שירות, ושתיהן בוגרות קורס ההכשרה השנתי הראשון של דפ"י.
4 – הזמן עושה את שלו? בין השתהות לעשייה במרחב הדיאלוגי ובעולם השיקום, בהנחיית אדוה גפן וד"ר רננה שטנגר אלרן
בעבודה טיפולית ושיקומית, יש מתח בין מטרת התהליך – הצורך להציב יעדים ומטרות, לבין הצורך פשוט לשהות. לעצם השהיה ברגע הנוכחי יש איכות מרפאת, שתמיד נוכחת וחשובה בליווי הדיאלוגי. הדרכים ליישב בין עשייה לצורך הגשמת יעדים כדי לסייע לאדם לשנות את מצבו, לבין המקום המרכזי של קבלה של הרגע ובעיקר נוכחות בו, הן הנושא של המושב הזה, בהובלת שתי פרקטיקניות דיאלוג פתוח עם ניסיון ענף בתחום השיקום.
ד"ר רננה שטנגר אלרן היא פסיכולוגית, בעלת ידע מניסיון, בוגרת הקורס של דיאלוג פתוח ומלווה דיאלוגית, מנהלת מרכז "חכמת דרך" בתכנית צרכנים נותני שירות. אדוה גפן גם היא בוגרת הקורס של דיאלוג פתוח ומלווה דיאלוגית, מנהלת צרכנים נותני שירות.
5 – מחשבות על טיפול: מול קולות שתוקים ומושתקים, בהנחיית איתמר ערבות וטל סבירסקי
הפרקטיקה של הטיפול במשברים קשים מזמינה מפגש עם מצבים מורכבים, לעתים של מצוקה בלתי נסבלת שלא ניתנת לתקשורת. כשאנחנו ניצבים מול הפער ברמת החוויה ומול הקושי לחשוב אותה בניסיון לעזור לאדם, אנחנו נשענים על הנחות, אמונות, או חוויות של עצמנו. אלו מרכיבים שאפשר לכנות תיאוריה או ידע. אולם, ידע ותיאוריה גם עלולים להרחיק אותנו מחווית האדם שמולנו, ונוטים פעמים רבות לייצר מבנה היררכי – ברגע ש״בעל הידע״ אינו האדם החווה את המשבר. איך יכולות להיראות עמדות, המבקשות לגשר על פער החוויה או ההבנה? איך נוצר דיאלוג במקום שאין בו (עדיין) מילים? במושב ננסה לחשוב ולהיעזר ברעיונות של מישל פוקו ושל ז׳אק דרידה כדי לדון בשאלות אלה, דרך עיקרון הסבילות לאי ודאות שמנחה את גישת הדיאלוג הפתוח.
איתמר ערבות הוא פסיכולוג קליני בביה"ח מזור, בוגר הקורס הראשון של דיאלוג פתוח. טל סבירסקי היא פסיכולוגית קלינית מתמחה, במרפאה לבריאות הנפש בבית חולים קפלן ומלווה משפחות ברוח הדיאלוג הפתוח.
6 – פוליפוניה פנימית דרך יצירה: שיח בין הקול המניע והקול המשהה, בהנחיית עדי ענתבי ובלה שגיב יופה
7 – סודיות רפואית ושיח פתוח, בהנחיית עדי הרש ובר טולדנו
במושב שלנו נחשוב יחד על הפערים הקיימים בין אופני התקשורת הקיימים של רופאות-ים עם מטופלות-ים, לבין המרחב הדיאלוגי שאנחנו שואפות לקיים. במרחב דיאלוגי מותר לתהות, לטעות, להגות, לחלות ולהבריא. האם באמת יכול להתקיים דיאלוג פתוח על הכל בקליניקה? נזמין את המשתתפים לשתף מניסיון אישי על שיח פתוח שקידם את הריפוי ולהפך. נשאל ביחד מהם הכוחות המגבילים את הרופא-ה והמטופלים בשיח? האם המערכת יכולה להכיל ריבוי קולות בתוכה ומול המטופלות? ומה בין הקול האישי והחשיבה האוטונומית ללקיחת אחריות? פרויד כתב "מי שהפר טאבו הופך כך בעצמו לטאבו" – האם עקרונות הטאבו בחברה תקפים גם בתוך המרפאה? נחשוב על החיבור בין דיאלוג פתוח גם לתחומים רפואיים שלא קשורים ישירות לבריאות הנפש, ונראה איפה קיימת השפעה בין הדברים.
בר טולדנו לומד-ת רפואה באוניברסיטת תל אביב ובקורס השני של דיאלוג פתוח.
עדי הרש היא מומחית ברפואת משפחה, תלמידה בקורס השני של דיאלוג פתוח.
מחיר מלא: 169 שקלים.
מחיר מכירה מוקדמת 149 שקלים – עד 28.12.20 בלבד!
דפ"י שומרת חלק מהכרטיסים במלגה של 50% למתמודדים ובני משפחה.
ניתן לפנות אלינו למייל הארגוני לשם כך: info@opendialogue.co.il.
תרגום סימולטני: בזמן ההרצאות תינתן אפשרות לכל המשתתפים להאזין לתרגום סימולטני איכותי. הדבר יעשה באמצעות אפשרות ה-Language Interpretation המובנת בממשק של זום.
הקלטות ההרצאות: כמו כן, ההרצאות כולן יוקלטו ויהיו נגישות לצפייה ישירה כשבוע לאחר תום הכנס. לינקים אל ההקלטות ישלחו לכל מי שנרשם אל הכנס.
8:45 – פתיחת דלתות והסברים
9:00 – דפ"י בשנה החולפת, צוות דפ"י
9:30 – בפנים רבות, בריבוי קולות ובחלקי עצמי – מצאתי אותי, ליון גאי מאיר, עמותת אנוש
10:30 – הפסקה
10:15 – השטחת יחסי כוחות: דיאלוג פתוח כגישת טיפול פמיניסטית, טל סבירסקי
11:15- הטמעת הדיאלוג הפתוח בבית החולים מזור: הצגת מקרה וחשיפת תוכנית הפילוט, טללית דורי פרנקל וד"ר לורה שרוני, בית החולים מזור
12:15 – הפסקה
12:30 – פרויקט HOPEnDialogue: מחקר בינלאומי של דיאלוג פתוח*, ד"ר רפאלה פוקבלו, מנהלת הפרויקט
13:30 – הפסקת צהריים
14:00 – מושבים לבחירה
15:00 – הפסקה
15:15 – פאנל סיום, כלל דוברות הכנס
* ההרצאות אשר מסומנות בכוכבית ייערכו באנגלית, בליווי תרגום סימולטני.
דיאלוג פתוח בישראל בשנה החולפת | צוות דפ"י
עברה שנה שלמה מאז שנפגשנו בכנס, ויש עדכונים לקהל העוקבות שלנו על החדשות בדיאלוג פתוח בישראל. הארגון מתמודד עם קצב גדילה שמפתיע גם אותנו: נוסף על קורס הכשרה שני שנפתח בארץ, ויותר סדנאות מבוא משתכננו להוציא לפועל מלכתחילה, קיבלנו מענק להקמת פיילוט ואור ירוק להתחיל את תהליך ההטמעה המיוחל של דיאלוג פתוח במערכת הציבורית. בהרצאת הפתיחה נספר מה קורה עם כל זה.
לילה חפר ואיתי קנדר הם עובדים סוציאלים, ממייסדות דפ"י.
_____
בפנים רבות, בריבוי קולות ובחלקי עצמי – מצאתי אותי | ליון גאי מאיר, עמותת אנוש
מחשבות על חיים בחלקים, האפשרות למרחב דיאלוגי מרובה וקבלת החלטות ברשת חברתית. הרצאה מפי פרקטיקנית דיאלוג פתוח מרובת חלקים ומרצה בתחום הטראומה והדיסוציאציה.
ליון גאי מאיר היא עמיתה מומחית, מנהלת פיתוח והטמעת ידע מניסיון חיים בעמותת אנוש.
_____
השטחת יחסי כוחות: דיאלוג פתוח כגישת טיפול פמיניסטית | טל סבירסקי
פמיניזם במובנו הרחב הוא פרספקטיבה לבחינת יחסי כוחות בין קבוצות ופרטים. אתיקה פמיניסטית דוגלת בשוויון הזדמנויות, שחרור מדיכוי, הכרה בחשיבות מערכות יחסים וערבות הדדית. עקרונות הדיאלוג הפתוח מהדהדים תפיסה זו ומהווים קול פמיניסטי בעולם טיפול פטריארכלי, וזו ההזדמנות לדבר על כך.
טל סבירסקי היא פסיכולוגית קלינית מתמחה, במרפאה לבריאות הנפש בבית חולים קפלן ומלווה משפחות ברוח הדיאלוג הפתוח. עובדת בעיקר עם נשים סביב טראומה והשלכותיה ופעילה במאבק למניעת פגיעות מיניות. הולכת בדרך הדהרמה.
_____
הטמעת הדיאלוג הפתוח בבית החולים מזור: הצגת מקרה וחשיפת תוכנית הפיילוט | טללית דורי פרנקל וד"ר לורה שרוני מביה"ח מזור
ההרצאה תורכב משני חלקים: גם התבוננות על מקרה ספציפי, וגם התבוננות מערכתית על הטיפול בדיאלוג פתוח בבית החולים מזור – כחלק מהעבודה לקראת הפיילוט של בית החולים בשיתוף פעולה עם דפ"י. בחלק הראשון יוצג מקרה של מטופל אשר קיבל טיפול בשיטת "דיאלוג פתוח" במרכז לבריאות הנפש "מזור" וידונו סוגיות העולות סביב המקרה. בחלק השני נלמד על ההיבטים המערכתיים של הקמת הצוות הראשון שיטפל בדיאלוג פתוח בתוך מוסד ציבורי, כחלק מתהליך הטמעה ממושך של הגישה בבית החולים מזור.
טללית דורי פרנקל היא פסיכותרפיסטית ומטפלת בפסיכודרמה במרכז לבריאות הנפש מזור בעכו, בעלת קליניקה פרטית, מטפלת ורכזת צוות בדיאלוג פתוח וכן מדריכה בחוג לייעוץ חינוכי באוניברסיטת חיפה.
ד"ר לורה שרוני היא פסיכיאטרית וסגנית מנהלת בית החולים מזור.
_____
פרויקט HOPEnDialogue: מחקר בינלאומי של דיאלוג פתוח | ד"ר רפאלה פוקבלו
ההרצאה תתקיים בשפה האנגלית – תלווה בתרגום סימולטני
פרויקט HOPEnDialogue הוא פרויקט מחקר בינלאומי, שמפעיל שיתוף פעולה רב תחומי במטרה לתמוך בקהילת הלמידה של דיאלוג פתוח. ההרצאה תתמקד ברגע הנוכחי של טיפול בגישה ברמה הגלובלית, דרך הצגת תוצאות סקר בו השתתפו 137 צוותים שמטפלים בדיאלוג פתוח מרחבי העולם. הוא בחן מאפיינים ארגוניים ואת המדדים שהציבו לעצמם הצוותים להערכת הטיפול, על סמך העקרונות של דיאלוג פתוח. זהו המחקר הראשון שמתאר איך שירותי ד"פ מתפתחים ברמה הבינלאומית. מהתוצאות שלו עולה שהכשרה, פיקוח, מחקר וביקורת עמיתים משפיעים על המידה שבה עבודת הצוותים דבקה בעקרונות ד"פ.
רפאלה פוקובלו היא דוקטור לפסיכולוגיה קלינית, חוקרת במועצת המחקר הלאומית ברומא. מחקרה מתמקד בגישות לטיפול נפשי ששמות דגש על זכויות המטופל, והיא משמשת חוקרת ראשית ומובילה של מחקר היישום של דיאלוג פתוח, במסגרת HOPEnDialogue
המושבים התקיימו במקביל ובקבוצות קטנות, ואינם כלולים בהקלטות.
על משתתפות ומשתתפי הכנס לבחור מראש באיזה מושב ישתתפו – לפי מספר המושב – במהלך ההרשמה לכנס. זוהי הזדמנות למפגש ולשיחה בקבוצות, ללמידה ומחשבה על הקשר בין דיאלוג פתוח לנושאים שונים שהם התמחותם או תחום סקרנותם של המנחים.
1 – נאחז באוויר: טיפול כשאין רשת תמיכה, בהנחיית שחף בן שלום
הרבה ממתמודדי הנפש עברו בילדותם ובביתם חוויות מורכבות של חוסר אמון – החל מפגיעה והתעללות, וכלה בהקטנה וביטול. מתוקף כך רבים מהם מתמודדים עם חוסר אמונה בסובבים אותם בכלל ובבני ביתם בפרט. במושב נחווה איך מתייחסת גישת הדיאלוג הפתוח לאתגר הזה, בהתחשב בדגש המשמעותי של הגישה על רשת תמיכה כמשאב.
שחף בן שלום הוא פסיכותרפיסט משפחתי, משלב את גישת ד"פ בעבודתו הטיפולית עם מתמודדים ובני משפחותיהם מזה כעשור. בוגר קורס ההכשרה בדיאלוג פתוח, ומייסד מיזם סירות הצלה למניעת התעללות והתעללות מינית בילדים.
2 – דיאלוג פתוח וחינוך, בהנחיית אלה גרינשטיין וקרן ברנס
במושב הזה נדון יחד בשאלה, כיצד ניתן ליישם את הדיאלוג הפתוח בחינוך? האם לכיתה יכולה להיות איכות של רשת חברתית? והאם הדיאלוג הפתוח יכול להיות מענה מיטיב לקשר המשולש בי"ס-הורים-תלמיד? נשאל יחד איך דיאלוג פתוח יכול להתחבר לתחום החינוכי, ומה יכולים להיות היתרונות של החיבור הזה.
אלה גרינשטיין היא מלווה צוותים חינוכיים ברשת "דרור בתי חינוך". קרן ברנס היא מייסדת ומנהלת התיכון החברתי קריות.
3 – פוליפוניה של סיפורים: התבוננות על סיפורי חיים מנקודות מבט שונות, בהנחיית יעל שביט שוטלנד ושימרי הדס גרונדמן
סיפור הוא מרכיב מפתח בשיחות בין אנשים בכלל, ובדיאלוג פתוח בפרט, כגישה שנועדה לאפשר ריבוי קולות ונרטיבים. במושב הזה נראה בני אדם כמספרי סיפורים ונשאל ביחד מה זה סיפור. איך עוזרות לאדם להביא את הסיפור שלו החוצה? איך אפשר לאמן את יכולת ההקשבה לנקודות מבט שונות בסיפור חיים אחד? נבדוק גם את היחס בין הסיפור שמסופר לסיפור האמיתי, בניסיון לחשוף זוויות שונות של אותו סיפור חיים, ולייצר דיאלוג ביניהן.
יעל שביט שוטלנד היא מנהלת מקצועית של תכנית צרכנים נותני שירות. שימרי הדס גרונדמן היא מנהלת תחום ידע מניסיון ועמיתה מומחית בתכנית צרכנים נותני שירות, ושתיהן בוגרות קורס ההכשרה השנתי הראשון של דפ"י.
4 – הזמן עושה את שלו? בין השתהות לעשייה במרחב הדיאלוגי ובעולם השיקום, בהנחיית אדוה גפן וד"ר רננה שטנגר אלרן
בעבודה טיפולית ושיקומית, יש מתח בין מטרת התהליך – הצורך להציב יעדים ומטרות, לבין הצורך פשוט לשהות. לעצם השהיה ברגע הנוכחי יש איכות מרפאת, שתמיד נוכחת וחשובה בליווי הדיאלוגי. הדרכים ליישב בין עשייה לצורך הגשמת יעדים כדי לסייע לאדם לשנות את מצבו, לבין המקום המרכזי של קבלה של הרגע ובעיקר נוכחות בו, הן הנושא של המושב הזה, בהובלת שתי פרקטיקניות דיאלוג פתוח עם ניסיון ענף בתחום השיקום.
ד"ר רננה שטנגר אלרן היא פסיכולוגית, בעלת ידע מניסיון, בוגרת הקורס של דיאלוג פתוח ומלווה דיאלוגית, מנהלת מרכז "חכמת דרך" בתכנית צרכנים נותני שירות. אדוה גפן גם היא בוגרת הקורס של דיאלוג פתוח ומלווה דיאלוגית, מנהלת צרכנים נותני שירות.
5 – מחשבות על טיפול: מול קולות שתוקים ומושתקים, בהנחיית איתמר ערבות וטל סבירסקי
הפרקטיקה של הטיפול במשברים קשים מזמינה מפגש עם מצבים מורכבים, לעתים של מצוקה בלתי נסבלת שלא ניתנת לתקשורת. כשאנחנו ניצבים מול הפער ברמת החוויה ומול הקושי לחשוב אותה בניסיון לעזור לאדם, אנחנו נשענים על הנחות, אמונות, או חוויות של עצמנו. אלו מרכיבים שאפשר לכנות תיאוריה או ידע. אולם, ידע ותיאוריה גם עלולים להרחיק אותנו מחווית האדם שמולנו, ונוטים פעמים רבות לייצר מבנה היררכי – ברגע ש״בעל הידע״ אינו האדם החווה את המשבר. איך יכולות להיראות עמדות, המבקשות לגשר על פער החוויה או ההבנה? איך נוצר דיאלוג במקום שאין בו (עדיין) מילים? במושב ננסה לחשוב ולהיעזר ברעיונות של מישל פוקו ושל ז׳אק דרידה כדי לדון בשאלות אלה, דרך עיקרון הסבילות לאי ודאות שמנחה את גישת הדיאלוג הפתוח.
איתמר ערבות הוא פסיכולוג קליני בביה"ח מזור, בוגר הקורס הראשון של דיאלוג פתוח. טל סבירסקי היא פסיכולוגית קלינית מתמחה, במרפאה לבריאות הנפש בבית חולים קפלן ומלווה משפחות ברוח הדיאלוג הפתוח.
6 – פוליפוניה פנימית דרך יצירה: שיח בין הקול המניע והקול המשהה, בהנחיית עדי ענתבי ובלה שגיב יופה
7 – סודיות רפואית ושיח פתוח, בהנחיית עדי הרש ובר טולדנו
במושב שלנו נחשוב יחד על הפערים הקיימים בין אופני התקשורת הקיימים של רופאות-ים עם מטופלות-ים, לבין המרחב הדיאלוגי שאנחנו שואפות לקיים. במרחב דיאלוגי מותר לתהות, לטעות, להגות, לחלות ולהבריא. האם באמת יכול להתקיים דיאלוג פתוח על הכל בקליניקה? נזמין את המשתתפים לשתף מניסיון אישי על שיח פתוח שקידם את הריפוי ולהפך. נשאל ביחד מהם הכוחות המגבילים את הרופא-ה והמטופלים בשיח? האם המערכת יכולה להכיל ריבוי קולות בתוכה ומול המטופלות? ומה בין הקול האישי והחשיבה האוטונומית ללקיחת אחריות? פרויד כתב "מי שהפר טאבו הופך כך בעצמו לטאבו" – האם עקרונות הטאבו בחברה תקפים גם בתוך המרפאה? נחשוב על החיבור בין דיאלוג פתוח גם לתחומים רפואיים שלא קשורים ישירות לבריאות הנפש, ונראה איפה קיימת השפעה בין הדברים.
בר טולדנו לומד-ת רפואה באוניברסיטת תל אביב ובקורס השני של דיאלוג פתוח.
עדי הרש היא מומחית ברפואת משפחה, תלמידה בקורס השני של דיאלוג פתוח.
מחיר מלא: 169 שקלים.
מחיר מכירה מוקדמת 149 שקלים – עד 28.12.20 בלבד!
דפ"י שומרת חלק מהכרטיסים במלגה של 50% למתמודדים ובני משפחה.
ניתן לפנות אלינו למייל הארגוני לשם כך: info@opendialogue.co.il.
תרגום סימולטני: בזמן ההרצאות תינתן אפשרות לכל המשתתפים להאזין לתרגום סימולטני איכותי. הדבר יעשה באמצעות אפשרות ה-Language Interpretation המובנת בממשק של זום.
הקלטות ההרצאות: כמו כן, ההרצאות כולן יוקלטו ויהיו נגישות לצפייה ישירה כשבוע לאחר תום הכנס. לינקים אל ההקלטות ישלחו לכל מי שנרשם אל הכנס.
ההרשמה הסתיימה!
מחיר להקלטות בלבד:
179 ₪!
שלב א' – מילוי של טופס הפרטים האישיים. אנו שואלים כדי להכווין את התכנים של פעילותנו העתידית באופן טוב יותר לצרכי הקהילה שלנו ושומרים את המידע שלכם באופן מאובטח.
ההרשמה לכל פעילות של דפ"י כרוכה בהצטרפות לרשימת התפוצה שלנו.
שלב ב' – תשלום בעמוד מאובטח של חברת Invoice4U.
שלב ג' – קבלה של חשבונית (המהווה אישור לסיומו של תהליך ההרשמה) לכתובת האימייל שסיפקת.
על מנת לבצע הרשמה ליותר מכרטיס אחד יש לחזור לעמוד זה ולמלא את הטופס מחדש
אפשר לפנות אלינו במייל – info@opendialogue.co.il או בטלפון – 073-374-2882 (לילה).
נשמח לעזור!
ההרשמה הסתיימה!
מחיר להקלטות בלבד:
179 ₪
* שלא נזדקק לה, אבל הנה מדיניות הביטולים שלנו.
שתפו את העמוד (https://bit.ly/odi-con2):